De Onder 13-lichting van de FC Twente/Heracles Academie nam afgelopen zaterdag deel aan de HatchTech Wintercup. Op het terrein van v.v. DOVO uit Veenendaal nam de ploeg van trainer Sjoerd Overgoor het op tegen verschillende teams uit binnen- en buitenland. Onder 13 strandde pas in de finale, waardoor ze op de tweede plek eindigden van de zestien deelnemers.

Gedurende de ochtend speelde de Onder 13 drie poulewedstrijden. De tegenstanders waren respectievelijk Sparta Rotterdam, KAA Gent en Fortuna Düsseldorf. Tijdens de openingswedstrijd tegen de Rotterdammers werd er één punt behaald. De twee daaropvolgende wedstrijden werden beide met 1-0 gewonnen.

Sjoerd Overgoor spreekt van een knap resultaat tijdens alle poulewedstrijden: “Tegen Sparta Rotterdam kwamen we op voorsprong, waarna zij sterker werden. Wij hielden lang stand door veel druk te blijven zetten, maar helaas wisten zij vanuit een erg goede aanval de 1-1 te maken. In de laatste poulewedstrijd troffen we Düsseldorf, die we eerder dit seizoen ook al op een toernooi troffen.” Overgoor verwachtte op basis van het eerdere resultaat tegen de Duitse ploeg een pittige wedstrijd. Uiteindelijk zag hij dat zijn ploeg bijna niets weggaf.

In de middag kwam Onder 13 met de drie andere poulewinnaars in actie voor de toernooiwinst. De halve finale bleef onbeslist, waardoor strafschoppen zouden uitwijzen wie in de finale terecht zou komen. De Onder 13 won deze en stoomde door naar de finale. In de finale waren de leeftijdsgenoten van Royal Antwerp FC te sterk met 2-0. Onder 13 eindigde hierdoor op de tweede plek.

Overgoor is erg tevreden over het spel dat zijn team liet zien op het toernooi: “Wij hebben de FC Twente/Heracles Academie goed vertegenwoordigd op dit toernooi. Ik heb een team gezien dat voor elkaar door het vuur ging. Dat we daarmee tweede plek hebben behaald, is het resultaat van een echte teamprestatie.”

Uitslagen

Poulefase
Sparta Rotterdam O13 – FC Twente/Heracles Academie O13: 1-1

FC Twente/Heracles Academie O13 – KAA Gent O13: 1-0

Fortuna Düsseldorf O13 – FC Twente/Heracles Academie O13: 0-1

Halve finale
FC Twente/Heracles Academie O13 – Standard Luik O13: 0-0 (wns*)

Finale
Royal Antwerp FC O13 – FC Twente/Heracles Academie O13: 2-0

* Winst na strafschoppen