De FC Twente/Heracles Academie en FC Noaber zijn een samenwerking overeengekomen op het gebied van ontwikkeling en groei. De samenwerking gaat zich richten op jonge vrijwilligers van de FC Twente/Heracles Academie die zich verder willen ontwikkelen. Zij krijgen de mogelijkheid om bij FC Noaber extra cursussen te volgen die aansluiten op verschillende vakgebieden. De gezamenlijke Academie hoopt vrijwilligers hiermee extra te kunnen stimuleren en kansen te bieden om zich te ontwikkelen.

Maarten van Wesenbeeck, Manager Academie, is blij met de samenwerking tussen de Academie en FC Noaber. “Wekelijks zetten honderden vrijwilligers zich in voor de Academie. De samenwerking met FC Noaber is een verrijking op het beleid dat wij voeren rondom onze vrijwilligers. Voor onze vrijwilligers is dit weer een extra kans om zich verder te ontwikkelen. Dit komt hun motivatie ten goede. Door deze samenwerking kan de Academie de ontwikkeling van deze individuen nog verder bevorderen en stimuleren.”

Chiel ter Braak, projectmanager bij FC Noaber: “FC Noaber deelt dezelfde visie op het gebied van groei en ontwikkeling als de FC Twente/Heracles Academie. Door de handen ineen te slaan kunnen wij vrijwilligers van de Academie een eenmalig traject bieden, waarin zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen en doorgroeien.”

Over FC Noaber

FC Noaber wil de ontwikkeling en groei van jongeren bevorderen door hen te begeleiden en op te leiden binnen verschillende organisaties. FC Noaber doet dit door jongeren te laten deelnemen aan allerlei projecten en trainingen. Al deze projecten zijn gericht op het opleiden en ondersteunen van de jeugd, terwijl zij bijdragen aan een maatschappelijk doel. Daarnaast streeft FC Noaber ernaar om verbindingen te leggen tussen verschillende organisaties zoals sportverenigingen, gemeenten en welzijnsinstellingen. Met als achterliggend doel het versterken van de samenwerking en daarmee de gemeenschap in zijn geheel.