De FC Twente/Heracles Academie en Jong FC Utrecht hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Michel Driezen. De 19-jarige verdediger verruilt de gezamenlijke Academie per direct voor de huidige nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie.

Michel Driezen is blij met zijn stap naar het betaald voetbal. Tegelijkertijd is hij de FC Twente/Heracles Academie dankbaar voor het mogelijk maken van zijn voetbaldroom. “De afgelopen jaren heb ik mij goed kunnen ontwikkelen in een topsportomgeving. Ik wil alle trainers, spelers en andere personen bedanken die mij hebben geholpen op weg naar deze stap. Voor mij start nu een nieuw hoofdstuk in mijn voetbalcarrière. Ik hoop dat alle spelers uit de Academie hetzelfde mogen bereiken.”

Maarten van Wesenbeeck, Manager Academie: “De transfer van Michel is een beloning voor de ontwikkeling die hij bij de Academie heeft doorgemaakt. Hij heeft er hard aan gewerkt om deze droom te mogen realiseren en het is hem van harte gegund.” Volgens Van Wesenbeeck is de transfer van Michel Driezen naar Jong FC Utrecht een compliment voor de gehele Academie. “Dat spelers vanuit ons direct de overstap maken naar het betaald voetbal, toont aan dat we goede zaken uitvoeren in het opleiden van spelers. Namens iedereen binnen de Academie wens ik Michel enorm veel succes bij Jong FC Utrecht en in zijn verdere loopbaan.”

Michel Driezen stroomde in 2017 in bij de jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. Sindsdien doorliep hij verschillende jeugdelftallen tot en met de Onder 21. In 2022 tekende de verdediger een contract tot het einde van dit seizoen bij de FC Twente/Heracles Academie. Afgelopen zomer was Driezen tijdens de voorbereiding tijdelijk onderdeel van de selectie van FC Twente.