Maandagmiddag heeft het tweede elftal van FC Twente een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen het tweede elftal van Heracles Almelo. Tijdens de wedstrijd kwamen er meerdere spelers van de FC Twente/Heracles Academie in actie voor één van beide ploegen. De wedstrijd eindigde na 90 minuten in een 2-2 gelijke stand op Trainingscentrum Hengelo. Voor FC Twente scoorde Younes Taha en Myron Boadu. Bij Heracles Almelo namen Jordy Bruijn en Mario Engels de doelpunten voor hun rekening.

FC Twente

De eerste speler van de FC Twente/Heracles Academie die minuten kon maken voor FC Twente was Mats Rots. De verdediger mocht na het eerste bedrijf de gehele tweede helft meespelen. Na een uur spelen kwam Jort Ribbers binnen de lijnen. Tien minuten later mocht ook Harrie Kuster zijn opwachting maken op het middenveld van FC Twente. In de slotfase van de wedstrijd kwam Ruud Nijstad voor het eerst in het veld bij een wedstrijd van het eerste van FC Twente. Nijstad tekende vorige week zijn eerste profcontract bij de club uit Enschede. Aanvaller Lucas Vennegoor of Hesselink kwam net als Nijstad vlak voor tijd in het veld. Bij FC Twente startte oud-Academiespelers, Gijs Besselink en Max Bruns in de basisopstelling. Doelman Sam Karssies bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Heracles Almelo

Bij de ploeg uit Almelo kwamen Academiespelers, Yaid Marhoum, Tim Geypens en Jop Tijink na een uur spelen binnen de lijnen. Niet veel later mocht ook Manuel Iylia het veld betreden. Bij de Heraclieden stonden meerdere spelers met een verleden bij de Academie op het veld. Stijn Bultman en Sem Scheperman stonden allebei aan de aftrap. Diego van Oorschot viel in de rust in en doelman Timo Jansink bleef net als zijn collega aan de andere kant de volledige wedstrijd op de bank.