Trainers Herman Kamminga en Jouad Boufarra nemen na dit seizoen afscheid van de FC Twente/Heracles Academie. Beide hoofdtrainers gaan na een dienstverband van twee seizoenen uitkijken naar een andere uitdaging.

Herman Kamminga kwam in de zomer van 2022 richting Hengelo om als trainer aan de slag te gaan binnen de gezamenlijke jeugdopleiding. Sindsdien heeft hij twee seizoenen de leiding gehad over de Onder 16-selectie, waarmee hij afgelopen seizoen promotie naar Divisie 1 wist af te dwingen.

“Met een mix van dankbaarheid en voldoening neem ik na dit seizoen afscheid van deze mooie Academie”, vertelt Kamminga. “Dankbaar ben ik voor de kansen die de FC Twente/Heracles Academie mij heeft gegeven. Het voldane gevoel komt voort uit het kunnen bijdragen aan de dromen van jonge ambitieuze mensen. Tegelijkertijd heb ik zelf de nodige stappen kunnen zetten als persoon en als trainer/coach in een omgeving waarin ik me snel thuis voelde. Hier wil ik de spelers, collega’s en iedereen die betrokken is bij de club(s) enorm voor bedanken. In mijn resterende tijd hier ga ik vooral genieten van en alles geven voor de dromen van de spelers.”

Herman Kamminga, Hoofdtrainer Onder 16

Jouad Boufarra

Jouad Boufarra gaat na dit seizoen eveneens de FC Twente/Heracles Academie verlaten. Sinds seizoen 2022-2023 heeft Boufarra samen met Nicky Kuiper de leiding over de Onder 21. De oefenmeester kijkt terug op een leerzame periode waarin hij veel heeft meegemaakt: “Tijdens mijn periode hier heb ik veel spelers uit de Academie zien debuteren bij en/of gecontracteerd zien worden door de eerste elftallen.” Daarnaast behaalde Boufarra twee kampioenschappen met de Onder 21-selectie, waaronder het najaarskampioenschap in Divisie 1.

Jouad Boufarra, Trainer Onder 21

Naast dat Boufarra een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de spelers, heeft hij zichzelf hier ook verder ontwikkeld: “Na twee seizoenen vertrek ik met meer kennis en kunde dan toen ik binnenkwam. Daardoor kan ik concluderen dat mijn persoonlijke doel is bereikt.” Deze ontwikkeling komt volgens de trainer onder andere voort uit de goede samenwerking tussen de stafleden: “Twee seizoenen lang hebben we binnen ons team met een hele goede en diverse staf kunnen werken. In deze samenwerking stonden bevlogenheid en vertrouwen in elkaar centraal.”

Ondanks de leerzame tijd en vele mooie momenten ziet Jouad Boufarra nog één uitdaging voor zich: het algehele kampioenschap. “Er is ons er alles aan gelegen om deze periode maximaal af te sluiten met elkaar. De sportieve uitdaging is immers helder, namelijk het winnen van de finale om de algehele nationale titel op zaterdag 8 juni.”

Veel betekend

Maarten van Wesenbeeck, Manager Academie: “Herman en Jouad hebben op hun eigen manier veel betekend voor de FC Twente/Heracles Academie. Namens de gehele Academie wil ik beide trainers bedanken voor hun inzet en veel succes wensen in de rest van hun trainerscarrière.”