Afgelopen zondag stond de testdag van het Regioplan op het programma. Meer dan 250 potentievolle kinderen die deelnemen aan de Regiotrainingen kwamen naar Trainingscentrum Hengelo toe om verschillende tests te doen en wedstrijden te spelen. Dankzij de testdag kan de FC Twente/Heracles Academie een betrouwbaarder profiel schetsen van alle spelers en speelsters uit het Regioplan.

Verspreid over de ochtend en middag werden de Onder 9- en Onder 10-lichtingen van alle negen Regioplan-locaties op verschillende manieren getest. In de sporthal naast Trainingscentrum Hengelo werden onder andere tests voor sprinten, springen en hand-oog coördinatie uitgevoerd. Daarnaast werden er wedstrijden gespeeld in het Fanny Blankers-Koen Stadion.

Tim van Vlijmen, Coördinator Regioplan, kijkt positief terug op de testdag. “Dit was de tweede testdag van het seizoen. In tegenstelling tot de testdag eerder dit seizoen, hebben we nu extra ruimte gecreëerd om twee keer zoveel spelers te kunnen testen. In totaal hebben we zo’n 265 voetballers en voetbalsters een mooie ervaring mogen bezorgen.”

De verschillende tests werden uitgevoerd door het fysieke team van de FC Twente/Heracles Academie in samenwerking met regiotrainers uit het Regioplan, personen van Pro-F en het ROC. Youri Geurkink, Coördinator Fysiek en Wetenschap: Het uitvoeren van de tests is deze keer weer beter verlopen dan de vorige keer. Twee jaar geleden zijn we gestart met het testen van spelers uit het Regioplan. In de beginfase zijn we begonnen met twintig spelers en waren er veel verbeterpunten. De afgelopen testdagen hebben we steeds opgeschaald en organisatorisch blijven we ondanks toenemende aantallen stappen maken. Dat geeft veel voldoening. Daarnaast biedt het een mooi startpunt om de volgende testdag nog weer een stap verder te gaan in het testen.”

Youri Geurkink, Coördinator Fysiek en Wetenschap

Profiel

De testdagen die de FC Twente/Heracles Academie uitvoert zijn onderdeel van het Regioplan. Het doel van deze testdagen is om van potentievolle kinderen een nog beter profiel te kunnen schetsen. “Tijdens de Regiotrainingen zien wij al veel van de voetballende kwaliteiten bij de kinderen”, vertelt Tim van Vlijmen. “Door hen deze tests uit te laten voeren, krijgen wij ook inzichten in hun fysieke kwaliteiten.” Van Vlijmen benadrukt dat de informatie uit de testdag enkel ondersteunend is. “Het voetballende aspect bij spelers en speelsters zal altijd leidend zijn in het selectieproces van de Academie.”