Afgelopen week kwamen verschillende spelers uit de FC Twente/Heracles Academie in actie voor een vertegenwoordigend Futures-elftal van Nederland. Sil Blokhuis, Rayan Taouil en Delano Gelici kwamen uit voor Nederland O16 Futures. Siebe van Langen en Rafael Claudio hebben minuten gemaakt bij Nederland O15 Futures.

Sil Blokhuis, Rayan Taouil en Delano Gelici namen met Nederland O16 Futures deel aan een vierlandentoernooi. Daarin trof het de Futures-selecties van Denemarken, Zweden en België. Nederland boekte een 0-3 overwinning op Denemarken, maar ging na strafschoppen onderuit tegen Zweden. De laatste wedstrijd tegen België eindigde eveneens in een gelijkspel. Ditmaal trokken de Nederlandse Futures wel aan het langste eind in de strafschoppenserie. Tijdens alle wedstrijden kwamen meerdere spelers uit de FC Twente/Heracles Academie in actie.

WEDSTRIJDEN

Denemarken O16 Futures – Nederland O16 Futures: 0-3
Sil Blokhuis: 35 speelminuten
Rayan Taouil: niet in actie
Delano Gelici: 15 speelminuten

Zweden O16 Futures – Nederland O16 Futures: 1-1 (verlies na strafschoppen)
Sil Blokhuis: 60 speelminuten
Rayan Taouil: 45 speelminuten
Delano Gelici: 30 speelminuten

België O16 Futures – Nederland O16 Futures: 1-1 (winst na strafschoppen)
Sil Blokhuis: 60 speelminuten
Rayan Taouil: 40 speelminuten
Delano Gelici: niet in actie

Nederland O15 Futures

Op woensdag 10 april namen Siebe van Langen en Rafael Claudio het met Nederland O15 Futures op tegen de Futures-leeftijdsgenoten van België. De vriendschappelijke interland eindigde in een 2-0 nederlaag. Beide Academie-spelers kwamen in actie

WEDSTRIJD

België O15 Futures – Nederland O15 Futures: 2-0
Siebe van Langen: 45 speelminuten
Rafael Claudio: 35 speelminuten