De Onder 21 van de FC Twente/Heracles Academie speelt op zaterdag 8 juni de finale om het algehele landskampioenschap in Divisie 1. Op Sportcomplex Varkenoord in Rotterdam kruist de selectie van Nicky Kuiper en Jouad Boufarra de degens met Feyenoord Onder 21. De aftrap is om 14.00 uur.

De hoogste lichting van de FC Twente/Heracles Academie behaalde eerder dit seizoen het kampioenschap van de najaarscompetitie in Divisie 1. Daardoor plaatste het zich als één van de finalisten om het landskampioenschap van het volledige Onder 21-seizoen. De tegenstander, Feyenoord Rotterdam, werd afgelopen weekend kampioen van de voorjaarscompetitie en is daarmee de tegenstander in de finale.

Doordat Feyenoord Onder 21 meer punten heeft behaald in de desbetreffende competitie, wordt de finale gespeeld op Sportcomplex Varkenoord. Feyenoord Onder 21 behaalde tijdens de voorjaarscompetitie 33 punten, waar FC Twente/Heracles Academie Onder 21 er tijdens najaarscompetitie 31 punten behaalde.

Ultieme bekroning

Nicky Kuiper en Jouad Boufarra, hoofdtrainers Onder 21, zitten in aanloop richting het kampioensduel beiden vol met vertrouwen: “Ik kijk met veel zin en vertrouwen vooruit naar de wedstrijd”, vertelt Nicky Kuiper. “Het kampioenschap zal de ultieme bekroning zijn op onze samenwerking en het harde werk dat iedereen de afgelopen periode heeft geleverd.”

Jouad Boufarra: “Voor de ontwikkeling van jonge topsporters is het belangrijk om finales te spelen. Het hoort een beetje bij de opvoeding als topsporter.” Boufarra hoopt zijn periode bij de FC Twente/Heracles Academie te bekronen met de landstitel. “Het zal geweldig zijn om deze periode af te sluiten met een kampioenschap. In de topsport zijn finales de mooiste wedstrijden om te spelen. Deze wil iedereen zich altijd positief blijven herinneren.”

Wedstrijdupdates

Zaterdag om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportcomplex Varkenoord. Live updates van de wedstrijd zijn te volgen via het officiële X- en Instagram-kanaal van de FC Twente/Heracles Academie.