In aanloop naar het nieuwe seizoen trainen verschillende spelers uit de FC Twente/Heracles Academie mee bij de eerste selecties van FC Twente en Heracles Almelo.

FC Twente, dat morgen start aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, verwelkomt zes Academie-spelers op de eerste training. Jort Ribbers, Harrie Kuster, Lucas Vennegoor of Hesselink, Ruud Nijstad, Benjamin Nagel en Yannick Gerritsen verschijnen woensdagmiddag allemaal op het trainingsveld op Trainingscentrum Hengelo. Ribbers, Kuster, Vennegoor of Hesselink, Nijstad en Nagel beschikken momenteel over een contract bij FC Twente.

Aanstaande zaterdag speelt FC Twente de eerste wedstrijd van de oefencampagne. Om 18.00 uur wordt er geoefend tegen STEVO Geesteren, partnerclub uit het Regioplan van de FC Twente/Heracles Academie. Deze wedstrijd vindt plaats op Sportpark Peuverweide.

Heracles Almelo

Heracles Almelo werkt vanaf maandag 24 juni toe naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. Tijdens de eerste training sluiten er drie spelers uit de FC Twente/Heracles Academie aan bij de Almeloƫrs. Dit gaat om Jop Tijink, Shi-Jon Martina en Tim Geypens. Jop Tijink was tijdens de laatste competitiewedstrijd van Heracles Almelo al eens onderdeel van de wedstrijdselectie.

Voor Heracles Almelo staat de eerste oefenwedstrijd gepland op zaterdag 6 juli om 14.30 uur. Op het terrein van AVC Heracles nemen de Almeloƫrs het op tegen de Almelose Selectie, een selectie van amateurvoetballers uit Almelo en omgeving.