Beste lezer,

Op 1 juli is het voetbalseizoen 2024-2025 officieel gestart. Alle teams binnen de FC Twente/Heracles Academie zijn momenteel begonnen met de eerste trainingen, oefenwedstrijden en toernooien. Wij hopen er weer een succesvol seizoen van te maken, waarin we mogen genieten van vele hoogtepunten. Met ingang van dit seizoen verspreiden wij iedere twee weken op de woensdag een digitale nieuwsbrief via onze website en social mediakanalen.

Start voorbereiding
Alle Academie-teams zijn gestart aan de eerste voorbereidingsperiode. Afgelopen weekend stonden de eerste oefenwedstrijden en toernooien op het programma. De eerste voorbereiding duurt tot en met zaterdag 13 juli, met uitzondering van de Onder 21. Hun voorbereidingsperiode eindigt na dit weekend. Op maandag 29 juli hervat de Onder 21 de voorbereiding. De Onder 19, Onder 17 en Onder 16 starten op maandag 12 augustus aan het tweede deel van de voorbereiding. De Onder 15, Onder 14, Onder 13 en Onder 12 hervatten op maandag 19 augustus de voorbereiding.

Volledige technische staf compleet
De volledige technische staf voor het seizoen 2024-2025 is ingevuld. Waar eerder al de invulling van de hoofdtrainers bekend werd gemaakt, is nu de volledige staf van de FC Twente/Heracles Academie bekend. We zijn blij dat we een aantal nieuwe gezichten mogen verwelkomen en in de afgelopen periode vacante posities snel hebben ingevuld met kwalitatieve personen. Een overzicht van de volledige staf vind je hier.

Tim Geypens naar FC Emmen
Tim Geypens heeft afgelopen maandag een transfer gemaakt naar het eerste elftal van FC Emmen. Daar heeft hij een contract getekend voor twee seizoenen met optie tot nog een seizoen. De 19-jarige verdediger doorliep sinds 2015 de FC Twente/Heracles Academie en trainde de afgelopen week in de voorbereiding mee bij Heracles Almelo.

Academie-spelers bij eerste elftallen
Verschillende spelers uit de FC Twente/Heracles Academie trainen sinds de voorbereiding mee bij de eerste elftallen. Jort Ribbers, Harrie Kuster, Lucas Vennegoor of Hesselink, Ruud Nijstad, Benjamin Nagel en Yannick Gerritsen startten de voorbereiding allemaal bij FC Twente. Jort Ribbers en Lucas Vennegoor of Hesselink kwamen afgelopen zaterdag nog in actie tijdens de oefenwedstrijd FC Twente – Motherwell FC.

Bij Heracles Almelo draaien Shi-Jon Martina en Jop Tijink sinds de start van de voorbereiding mee. De Almeloërs spelen aanstaande zaterdag hun eerste oefenwedstrijd tegen de Almelose Selectie.

De Tubanters en RKSV Vogido
In verband met het NK Atletiek en de FBK-Games die worden georganiseerd op Trainingscentrum Hengelo, maakt de Academie sinds vorige week gebruik van de sportcomplexen van De Tubanters en RKSV Vogido in Enschede. De Academie is beide partnerclubs enorm dankbaar voor deze mogelijkheid. Alle oefenwedstrijden die op zaterdag 6 juli worden gespeeld, vinden plaats op het sportcomplex van De Tubanters. Vanaf maandag 8 juli wordt er weer gebruik gemaakt van de trainingsvelden en accommodatie op Trainingscentrum Hengelo.

Kick-off voor spelers en ouders
Afgelopen donderdag vond de kick-off voor het nieuwe seizoen plaats in het Asito stadion. Hier werden alle Academie-spelers met hun ouders/verzorgers verwelkomd voor een informatieve sessie over de FC Twente/Heracles Academie. Aansluitend gaven alle hoofdtrainers een presentatie over de verwachtingen en afspraken die dit seizoen gelden binnen hun team. Deze kick-off draagt goed bij aan de transparantie en wederzijdse verwachtingen richting spelers en ouders/verzorgers.

Namens het managementteam,

Maarten van Wesenbeeck
Manager Academie