Afgelopen zaterdag nam de Onder 14 van de FC Twente/Heracles Academie deel aan het Edel Grass Tournament. Op het terrein van Sportclub Genemuiden eindigde het team van hoofdtrainer Daan Jalving op de vierde plek. Daarnaast werd de fair play-prijs gewonnen voor meest sportieve deelnemer.

In de poulefase kwam de Onder 14 in actie tegen SC Genemuiden, N.E.C. Nijmegen, sc Heerenveen, Ajax Amsterdam en PEC Zwolle. Daar werd de tweede plek behaald, waardoor de Onder 14 in de middag zou spelen om de toernooiwinst. Daan Jalving, hoofdtrainer Onder 14, is erg tevreden over het spel dat zijn ploeg liet zien tijdens de poulefase: “Tijdens alle poulewedstrijden waren wij vrij dominant aan de bal. Ook verdedigend hebben de spelers als collectief hun taken goed uitgevoerd en zeer weinig weggegeven. Dat blijkt ook uit het feit dat we geen tegendoelpunten hebben geïncasseerd in alle poulewedstrijden. Dat is een groot compliment voor het team.”

In de halve finale stond een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht op het programma. Deze wedstrijd werd nipt verloren met 0-1. Hierdoor speelde de Onder 14 een afsluitende wedstrijd tegen Ajax Amsterdam om plek 3 en 4. In deze wedstrijd waren de Amsterdammers te sterk met 3-1. De Onder 14 eindigde uiteindelijk op de vierde plek.

Daan Jalving, Hoofdtrainer Onder 14 | Foto: Justin Sangers

Jalving kijkt met een positief gevoel terug op het gehele toernooi: “Ten eerste wil ik een groot compliment geven aan de organisatie. Zij hebben er met zijn allen voor gezorgd dat wij een mooie dag hebben mogen beleven op het toernooi. Over het algemeen ben ik erg tevreden met het resultaat dat we hebben behaald. Dit toernooi is pas de tweede gezamenlijke wedstrijdactiviteit geweest voor deze spelersgroep. Daarin krijgen een aantal spelers te maken met andere spelintenties dan ze gewend zijn, zoals dat er bijvoorbeeld meer gevraagd wordt binnen hun taken binnen het veld ten opzichte van de Onder 13.” De hoofdtrainer van de Onder 14 ziet tegelijkertijd voldoende aanknopingspunten om gedurende het seizoen aan te werken. “De spelers hebben afgelopen weekend bewezen dat er een goede basis staat op een toernooi met een sterk deelnemersveld. Er is nog voldoende ruimte voor verbetering, waar we in de loop van het seizoen aan gaan werken. Uiteindelijk willen we de hoogste weerstand opzoeken tegen de beste tegenstanders van Nederland. Al met al zie ik het als een mooi vertrekpunt voor dit seizoen.”

Fair play-prijs

Naast het behalen van de vierde plek, ontving de Onder 14 van de FC Twente/Heracles Academie de fair play-prijs voor meest sportieve deelnemer van het Edel Grass Tournament. “Het is al een positief signaal dat je vierde wordt op een toernooi met dit deelnemersveld, maar de fair play-prijs is een extra compliment voor dit team. Zelfregulatie is een van onze kernwaarden en dat zag ik ook terug op dit toernooi. Onze spelers waren onderling veel met elkaar bezig en zochten fouten of problemen bij zichzelf, niet bij de scheidsrechter of anderen. Dat toont aan dat ze zich bewust zijn van hun eigen taken en niet bezig zijn met randzaken. Het winnen van de fair play-prijs maakt zoiets ook tastbaar, wat voor de selectie als extra bevestiging kan gelden van hun ontwikkeling.”

Foto’s: Justin Sangers