Rohat Agca maakt de overstap vanuit de FC Twente/Heracles Academie naar Heracles Almelo. De 18-jarige middenvelder heeft bij de Almelose club een tweejarig contract getekend met een optie voor nog een seizoen. Agca is de tweede speler deze zomer die vanuit de Academie overstapt naar een van beide clubs. Eerder deze zomer tekende Jayden Oosterwolde al een driejarig contract bij FC Twente.

Agca is blij met zijn contract, zo vertelt hij op de website van Heracles Almelo: “Bij een eerste elftal aansluiten, dat is waar je het voor doet als je speelt in de Academie. Het is mooi om nu die stap te maken. Ik train hier al een tijdje mee en ben goed opgevangen. Het verhaal van de club past bovendien goed. Nu wil ik doorgroeien, leren en sterker worden als speler.”

Rohat Agca in het shirt van Heracles Almelo

Dominique Scholten, manager Academie: “Binnen de gezamenlijke Academie willen we de voetballer van de toekomst opleiden: spelers met een sterke persoonlijkheid, die Eredivisie-proof zijn en flexibel in verschillende speelwijzen en spelprincipes. Daar werken we elke dag hard aan. Het is prettig te zien dat zowel FC Twente als Heracles Almelo oog hebben voor de Academie en jongens kansen geven in hun eerste elftallen. Dit perspectief moet onze huidige en toekomstige talenten een enorme boost geven.”