Onder 18 is er zaterdag niet in geslaagd de zegereeks voort te zetten. De ploeg van trainer/coach Jord Roos verloor met 0-3 van de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag.

Net als Onder 21 startte Onder 18 niet scherp aan het duel tegen de club uit Den Haag. “Ik was teleurgesteld in hoe we begonnen”, vertelt Jord Roos. “Vooral omdat ik weet wat we wél kunnen brengen. Ik verwacht altijd dat we brengen wat we kunnen. Doen we dat, dan kan ik nooit teleurgesteld zijn. Afgelopen zaterdag was ik dat wel.”

Achter de feiten aan

De linies FC Twente/Heracles Academie lagen de eerste fase van de wedstrijd ver uit elkaar. “In het verdedigen stemden we niet goed met en op elkaar af”, zegt Jord Roos. “We kregen niet voor elkaar wat Heracles zaterdag wél goed deed, namelijk de ruimtes klein houden en onze tegenstander geen ruimte geven te voetballen. We liepen de eerste helft dan ook achter de feiten aan.”

Dominant

Onder 18 zou dertien minuten voor de rust op een 0-1 achterstand komen. “De tweede helft speelden we sterker”, vertelt Roos. “We waren zelfs een fase dominant.” Maar de FC Twente/Heracles Academie wist de kansen niet te benutten. ADO was daarentegen wel effectief en verdubbelde een kwartier voor tijd de voorsprong. Omdat de FC Twente/Heracles Academie met een laatste offensief ruimte weg moest geven, zou de ploeg uit de Hofstad nog uitlopen naar een score van 0-3.

Teleurstellende ervaring

“Al met al maakte het resultaat het een teleurstellende ervaring”, besluit Jord Roos. “Vooral omdat we meer van onszelf hadden verwacht. Wanneer we in deze competitie niet allemaal een acht halen als cijfer, hebben we het tegen deze tegenstanders hartstikke moeilijk.” De wedstrijd tegen ADO Den Haag geeft de trainer/coach en de gehele ploeg in ieder geval stof tot nadenken. “We hebben zaterdag niet ons beste niveau gehaald. Het was niet ontzettend slecht, maar absoluut niet voldoende om een resultaat te halen.”

FC Twente/Heracles Academie Onder 18-ADO Den Haag Onder 18: 0-3 (0-1)

Zaterdag 30-10-2021, 13.00 uur

Trainingscentrum, Hengelo

Scoreverloop

32′ 0-1

75′ 0-2

90+4′ 0-3

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Ten Brinke, Tijink, Driezen, Mesbahi, Landkroon Iylia (58′ Van Gelder), Ribbers (87′ De Wilde), Yegoian, Sybrandy, Marhoum, Younan (58′ Besselink)

Foto’s: Justin Sangers