Aankomende zaterdag staat voor verschillende teams binnen de FC Twente/Heracles Academie de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar op het programma. De Onder 12 komt ’s ochtends in actie tegen SC Cambuur en de Onder 16 gaat om 12.00 uur op bezoek bij Willem II. Later op de middag komen de Onder 21 (14.00 uur, Go Ahead Eagles-thuis) Onder 18 (14.45 uur, De Graafschap-uit) nog in actie. Voor beide teams staat er nog veel op het spel.

De Onder 21 van de FC Twente/Heracles Academie is bezig aan een ongekende reeks in Divisie 1. De laatste zes competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen en vorige week werd de koppositie veroverd na een 1-0 overwinning op De Graafschap O21. Met nog één wedstrijd te gaan, gaat de ploeg van trainers Nicky Kuiper en Jouad Boufarra aanstaande zaterdag op jacht naar het kampioenschap. Het gat met concurrent De Graafschap O21 bedraagt slechts één punt, waardoor de Onder 21 enkel bij een overwinning in Hengelo niet afhankelijk is van het resultaat bij Feyenoord O21 – De Graafschap O21.

FC Twente/Heracles Academie Onder 21 – Go Ahead Eagles Onder 21
Zaterdag 16 december, 14.00 uur*
Trainingscentrum Hengelo

* Het tijdstip van deze wedstrijd is vervroegd naar 14.00 uur. Aanvankelijk zou de aftrap een uur later plaatsvinden.


Onder 18

Waar de Onder 21 strijdt om het kampioenschap in Divisie 1, zal de Onder 18 aanstaande zaterdag de strijd aangaan om zich te handhaven in Divisie 2. Ondanks dat de ploeg van trainer Jord Roos momenteel op de vijfde plek staat, bedraagt het gat met de zevende plek slechts twee punten. Zaterdag komt de Onder 18 in actie tegen De Graafschap O18, dat op de zesde plek staat. Beide ploegen zullen er dus alles aan doen om de wedstrijd te winnen. Een gelijkspel is voldoende voor Onder 18 om in Divisie 2 te blijven. Bij een nederlaag zal het resultaat van SC Cambuur op bezoek bij het al gedegradeerde NAC Breda meewegen in de beslissing. De Onder 18 kan gelukkig vertrouwen tanken uit de laatste tweede competitiewedstrijden, want die werden beide gewonnen.

De Graafschap Onder 18 – FC Twente/Heracles Academie Onder 18
Zaterdag 16 december, 14.45 uur
Sportpark De Bezelhorst, Doetinchem