Dit weekend staan er voor de FC Twente/Heracles Academie weer wedstrijden op het programma. Onder 21 gaat op bezoek bij sc Heerenveen, Onder 18 en Onder 16 komen in actie op het Trainingscentrum in Hengelo en Onder 14 speelt een bekerwedstrijd bij Roda JC.

Onder 12, Onder 13 en Onder 15 komen dit weekend niet in actie in verband met de herfstvakantie. Onder 15 speelde vrijdagmiddag een oefenduel bij FC Emmen. Met goals van Benjamin Nagel (X2), Joop Kremer, Kaan Talay en Rens Blankenvoort werd er met 4-5 gewonnen. Onder 13 nam afgelopen week nog deel aan de Sallandcup, waar de ploeg van Daan Jalving de leeftijdsgenoten van onder andere Vitesse, Go Ahead Eagles, Royal Antwerp FC en SC Overwetering trof.

sc Heerenveen-Onder 21

Onder 21 gaat op bezoek bij sc Heerenveen. Vorige week leek er even een punt binnen te worden gesleept tegen FC Groningen. Maar ondanks de late gelijkmaker van Bram Marsman zou de wedstrijd toch nog verloren gaan. De ploeg van trainer/coaches Mark Looms en Nicky Kuiper treden om 14.30 uur aan op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen.

Onder 18-FC Volendam

Onder 18 heeft prettige wedstrijden achter de rug. De ploeg van Jord Roos boekte enkele weken geleden de eerste overwinning en won vorige week overtuigend bij Vitesse. Door vier goals van Yaid Marhoum werd het maar liefst 0-4. “Als dit is wat we kunnen en dat iedere week proberen te laten zien, gaan we als team én individueel stappen maken”, zei de trainer/coach na afloop van het treffen. Met FC Volendam wacht de volgende horde in het proces. De wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo begint om 15.00 uur.

Onder 16-FC Utrecht

Onder 16 boekte vorige week nog een 1-4 overwinning ín Volendam. Zaterdag wacht voor de mannen van trainer/coach Olivier Amelink de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo begint om 12.30 uur.

Roda JC-Onder 14

Onder 14 komt als enige team in de ‘onderbouw’ in actie. De ploeg van trainer/coach Sjoerd Overgoor speelt een bekerwedstrijd. De tegenstander, Roda JC, was vorige week al op bezoek op het Trainingscentrum in Hengelo. De ploeg uit Kerkrade nam met een 1-4 overwinning de punten mee naar huis. “We speelden een wedstrijd waarin we goed wisten waar de ruimtes lagen”, vertelt Sjoerd Overgoor. “We wisten de middenvelders goed vrij te spelen en vonden regelmatig de vrije man. Maar we maakten op de helft van Roda JC vaak de verkeerde keuzes, of waren slordig in de uitvoering. Hierdoor kwamen we er niet door en liepen we zelf veel achter de bal aan.” De trainer/coach wil toch van het positieve uitgaan. “We speelden een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Maar Roda benutte de kansen goed. Rendement hoort immers bij voetbal. Voor mij was het was goed te zien hoe de middenvelders werden vrijgespeeld. Aan de mindere punten kunnen we werken.”

Dinsdag wachtte er alweer een uitdaging voor Onder 14. Op een internationaal toernooi bij GFC in Goor vonden er serieuze krachtmetingen plaats met tegenstanders als FC Groningen en Bayer Leverkusen. “Met name tegen Leverkusen boden we goede weerstand”, zegt Sjoerd Overgoor. “Er werd goed samengewerkt. Ik heb gezien dat het team mentaal weerbaar is, na afgelopen weekend. We hebben op het toernooi gewoon weer lef, durf en initiatief durven tonen. De jongens hebben zich van hun beste kant laten zien.”

De bekerwedstrijd tussen Roda JC Onder 14 en FC Twente/Heracles Academie begint om 11.00 uur, op Sportpark Kaalheide in Kerkrade.

Foto’s: Justin Sangers