Afgelopen weekend kwamen alle teams binnen de FC Twente/Heracles Academie weer in actie. Onder 21 en Onder 18 troffen ADO Den Haag, drie teams speelden tegen FC Utrecht, Onder 15 stond tegenover De Graafschap en Onder 12 ging op bezoek bij AZ.

Alle wedstrijden gingen verloren, maar voor de FC Twente/Heracles Academie zou het vooral een leerzaam weekend zijn.

ADO Den Haag-Onder 21

Onder 21 verloor zaterdag met 3-1 in Den Haag. De ploeg trainer/coaches van Mark Looms en Nicky Kuiper begon niet scherp aan het duel tegen de leeftijdsgenoten van ADO. De FC Twente/Heracles Academie zou door een goal van Jahnoah Markelo nog terugkomen in de wedstrijd, maar kon het tij niet meer keren.

Onder 18-ADO Den Haag

Ook Onder 18 trof de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. En ook de ploeg van trainer/coach Jord Roos startte niet scherp aan het duel. De FC Twente/Heracles Academie zou de tweede helft beter voor de dag komen, maar zag het duel met 0-3 verloren gaan.

De Graafchap-Onder 16

Onder 16 verloor zaterdag met 0-2 van De Graafschap. De ploeg van trainer/coach Olivier Amelink zou na veertien minuten tegen een 1-0 achterstand aankijken. Die score werd door de thuisploeg ruim een kwartier na de pauze verdubbeld.

FC Utrecht-Onder 15

Onder 15 ging op bezoek bij FC Utrecht. Ondanks een ruststand van 1-1 zou het duel op Sportpark Zoudenbalch met 3-1 verloren gaan. De enige Hengelose treffer kwam op naam van Kaan Talay.

FC Utrecht-Onder 14

Ook Onder 14 trad zaterdag aan op Sportpark Zoudenbalch, tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De ploeg van trainer/coach Sjoerd Overgoor verloor het duel ondanks een 0-1 voorsprong. De treffer kwam achter de naam van Tarik Hamamioglu.

Onder 13-FC Utrecht

Onder 13 kwam als derde team binnen de FC Twente Heracles Academie in actie tegen FC Utrecht, maar trof de ploeg uit de Domstad op bekkend terrein in Hengelo. De FC Twente/Heracles Academie leek vlak voor rust alsnog met een voorsprong de kleedkamer in te gaan, maar kreeg in dezelfde minuut nog de gelijkmaker te verwerken. Na rust zou Siebe van Langen een penalty stoppen. Toch verloor de FC Twente/Heracles Academie de wedstrijd met 1-3. De treffer aan de kant van de thuisploeg werd door Tijl Harbers voor zijn rekening genomen.

AZ-Onder 12

Onder 12 ging zaterdag op bezoek bij AZ. De mannen van Thomas Tijhuis kwamen in actie in de Twin Games. De speelronde daarvoor werd er in Hengelo nog tegen Ajax, Borussia Mönchengladbach en Hannover ’96 gespeeld. “Van die potjes hebben de jongens flink wat zelfvertrouwen gekregen in het samen verdedigen”, vertelt Thomas Tijhuis. De trainer/coach bij Onder 12 zag ook zaterdag bij vlagen goed voetbal. “Ik ben tevreden over de meeste blokjes.” De thuisploeg zou meer aan de bal zijn, maar dat gaf de talenten van de FC Twente/Heracles Academie een mooie uitdaging. “De vraag is hoe goed je dan met elkaar kan samenwerken in het verdedigen”, zegt Thomas Tijhuis. “Hoe snel schuif je als team met elkaar mee? En hoe kom je samen in de duels? Toen we dat doorkregen speelden we interessante blokjes en boden we goed weerstand. Het mooie aan Twin Games is dan ook dat ieder blokje een nieuwe kans biedt jezelf te laten zien.”

De oefenmeester ziet ook stappen in het proces waarin het team zich bevindt. “We voetbalden goed mee, boden weerstand en speelden zelfs een blokje gelijk. Dat laat zien dat we het samen steeds beter en langer kunnen volhouden. Op het einde gingen de spelers nog steeds voor elkaar door het vuur. Over de houding ben ik dan ook tevreden. Het niveau van onze tegenstanders verschilt, dus zijn er wedstrijden dat we weinig aan de bal zijn. Als ik zie hoe we daar zaterdag mee omgingen, kan ik alleen maar zeggen dat ik tevreden ben over hoe we er nu voor staan als team. Er zijn de afgelopen maanden stappen gezet in de intensiteit en het samenwerken. Dat biedt veel perspectief voor deze groep.”