Onder 13 heeft zaterdag met 1-3 weten te winnen bij FC Groningen. Daarmee werd voor de eerste keer dit seizoen de volle buit binnengesleept.

De ploeg van trainer/coach Daan Jalving was al meermaals bijzonder dicht bij een overwinning. Vorige week werd er goed gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht, maar ging de wedstrijd ondanks een voorsprong met 1-3 verloren. Enkele weken geleden leek de overwinning wel erg dichtbij. Maar met een late gelijkmaker van tegenstander Zeeburgia sloeg voor Onder 13 het noodlot toe.

Feestvreugde

“Omdat we de gelijkmaker vlak voor tijd tegen kregen, was het erg zuur dat we bij Zeeburgia maar een punt pakten”, vertelt aanvoeder Pim van der Meer. “Na afloop was het toen erg stil in de kleedkamer. Maar we wisten dat we gewoon verder moesten. Dat hebben we ontzettend goed opgepakt.” Met een goed toernooi in Olst en een puike wedstrijd tegen FC Utrecht zou Onder 13 de draad weer oppakken. Maar zaterdag maakte de stilte in de kleedkamer na afloop van het uitduel tegen FC Groningen plaats voor feestvreugde. Met een overtuigende 1-3 zege weet het op één na jongste team binnen de FC Twente/Heracles Academie weer wat winnen betekent. “Het was geweldig. Er werd gezongen in de kleedkamer.”

Kansen

Vorige week voelde Onder 13 zich tegen FC Utrecht zoals in de meeste wedstrijden in goede doen. “Na de 1-0, vlak voor rust, hadden we het gevoel hem te kunnen winnen”, zegt Pim van der Meer. “Maar we kregen hem direct na de aftrap knullig tegen. Toen zakten we iets in, waarna de 1-2 en iets later de 1-3 zou vallen.” Tegen FC Groningen viel alles de goede kant op en kreeg Onder 13 eindelijk wat het team toch vaak al wel verdient. Pim van der Meer: “We waren tegen FC Groningen de betere ploeg, ook in kansen. Kansen die we al weken creëren, maar niet altijd afmaken. Zaterdag deden we dat erg goed. We waren de bovenliggende partij en gingen er met zijn allen voor. Dan voelt deze 1-3 wel erg lekker.”

Gemotiveerd

De 0-1 zou zaterdag op naam komen van Ilan Bosch, na te zijn weggestoken door Jesse Weijdijk. Na de gelijkmaker, die viel uit een vrije trap, zou de FC Twente/Heracles Academie de rug weer rechten. “We waren erg gemotiveerd die eerste drie punten te pakken, zegt Pim.” De captain maakte zelf de 1-2. Thijmen Meijaard kopte de bal uit een corner op de lat, waarna Emre Gulcay zijn schot werd geblokt en de bal bij Pim voor zijn voeten zou belanden. De centrumverdediger bedacht zich geen moment en schoot de bal met zijn linkerbeen in de rechter benedenhoek. “Ons plan was door te gaan en onze taken te blijven uitvoeren.” Met een goed afstandsschot zette Zaine Mourabiti een eindstand van 1-3 op het scorebord.

Zaterdag staat voor Onder 13 de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia op het programma. De ploeg wil de goede lijn dan ook graag doortrekken. “Daar gaan we met zijn allen voor”, aldus Pim van der Meer.

Foto’s: Justin Sangers