Dit weekend komen meerdere teams binnen de FC Twente/Heracles Academie weer in actie. Onder 21 ontvangt Feyenoord en twee teams treffen de leeftijdsgenoten van FC Groningen.

Voor FC Twente en Heracles Almelo is het een weekend vol wedstrijden in de eigen regio. Behalve dat vanavond de Derby van het Oosten op het programma staat, spelen Onder 21, Onder 16, Onder 15, Onder 14 en Onder 12 dit weekend op het Trainingscentrum in Hengelo.

Onder 21-Feyenoord

Onder 21 verloor vorige week met 3-1 bij ADO Den Haag. Ondanks een betere tweede helft was trainer/coach Mark Looms niet te spreken over de wijze waarop de wedstrijd werd gestart. De ploeg kan zich dit weekend revancheren tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. In Rotterdam werd eerder dit seizoen met 2-0 verloren. Het duel op het Trainingscentrum in Hengelo begint om 15.15 uur.

AFGELAST: FC Groningen-Onder 18

FC Groningen Onder 18-FC Twente/Heracles Academie is afgelast in verband met coronabesmettingen.

Onder 16-FC Volendam

Onder 16 verloor afgelopen weekend met 2-0 bij De Graafschap. Tegen FC Volendam gaat de ploeg van trainer/coach Olivier Amelink weer op jacht naar de overwinning. Niet heel lang geleden stond Onder 16 al tegenover deze tegenstander. In het Kras Stadion werd er toen overtuigend met 1-4 gewonnen. Zaterdag wordt er om 12.30 uur afgetrapt op het Trainingscentrum in Hengelo.

Onder 15-Excelsior

De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks ontvangt Excelsior. Afgelopen weekend werd er met 3-1 verloren bij FC Utrecht. Eerder dit seizoen nam Onder 15 een punt mee uit Rotterdam. De eerdere editie tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het duel op het Trainingscentrum in Hengelo begint zaterdag om 15.15 uur.

Foto: Ron de Vette

Onder 14-FC Groningen

Net als Onder 15 ging Onder 14 afgelopen weekend op bezoek bij FC Utrecht. Op Sportpark Zoudenbalch werd er met 2-1 verloren. Net als Onder 18 treft Onder 14 dit weekend de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Eerder dit seizoen werd er in Groningen met 1-1 gelijkgespeeld. Zaterdag trapt de ploeg van trainer/coach Sjoerd Overgoor om 12.30 uur af op het Trainingscentrum in Hengelo.

Onder 13-FC Groningen

Onder 13 is het derde team dat dit weekend tegen FC Groningen speelt. De ploeg van trainer/coach Daan Jalving verloor zaterdag ondanks een goede wedstrijd met 1-3 van FC Utrecht. “Mede door de intensiteit waarin we in zowel aanvielen als verdedigden, namen we het initiatief in de wedstrijd”, vertelt Daan Jalving. “We waren gevaarlijk in de diepte met loopacties achter de laatste lijn. We zetten geweldig druk, FC Utrecht kwam er in de opbouw niet onderuit. We maakten het onze tegenstander erg moeilijk.”

De FC Twente/Heracles Academie kwam enkele minuten voor rust op een 1-0 voorsprong, door een goede kopgoal van verdediger Tijl Harbers. Toch ging Onder 13 met een gelijke stand de kleedkamer in, na binnen een minuut de gelijkmaker tegen te hebben gekregen. “De aftrap werd teruggespeeld, waarna de bal direct diep werd gespeeld. We stonden te hoog met onze laatste lijn. Dat was een goede les. De jongens moeten zelf gaan doorhebben wat er misgaat en hoe ze de volgende keer wel moeten staan.”

De wedstrijd zou na de rust met 1-3 verloren gaan, ondanks een door Siebe van Langen gestopte strafschop. Toch ziet Daan Jalving dat zijn ploeg vooruitgang boekt. “Ik zie dat iedere speler het langer vol kan houden, ook in onze intensiteit. Dat heeft een positieve invloed op het leereffect in de wedstrijd.” Wel was de ploeg afgelopen weekend teleurgesteld, na het verloren duel. “De jongens zijn al vaak dichtbij geweest. Maar dan zit de teleurstelling in het resultaat, niet in ons spel. Want ook vorige week speelden we goed.”

Dit weekend speelt Onder 13 tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Eerder dit seizoen verloor de FC Twente/Heracles Academie het duel thuis met 0-1. Er wordt zaterdag om 10.00 uur afgetrapt op Sportpark Corpus in Groningen.

Onder 12-FC Utrecht

Onder 12 ging afgelopen weekend op bezoek bij de leeftijdsgenoten van AZ. De mannen van Thomas Tijhuis speelden leerzame blokjes Twin Games. Dit weekend staan de duels tegen FC Utrecht op het programma. Op het Trainingscentrum in Hengelo wordt er om 10.00 uur begonnen.

Foto’s: Justin Sangers