Dit weekend komen drie teams binnen de FC Twente/Heracles Academie in actie in competitieverband. Onder 15 gaat op bezoek bij De Graafschap en Onder 12 gaat bij FC Groningen de strijd aan in de Twin Games. Onder 16 treft de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch op het Trainingscentrum in Hengelo.

In verband met de interlandperiode zijn naast de eerste elftallen van Heracles Almelo en FC Twente ook Onder 21 en Onder 18 vrij van competitievoetbal. Onder 21 speelde vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Het duel eindigde in een 2-1 overwinning door doelpunten van Myron Bostdorp en Yaid Marhoum.

FC Groningen-Onder 12

Onder 12 gaat zaterdag op bezoek bij FC Groningen. De Twin Games op Sportpark Corpus Den Hoorn gaan om 10.30 uur van start.

Afgelast: Onder 13-Zeeburgia

FC Twente/Heracles Academie Onder 13-Zeeburgia Onder 13 is afgelast in verband met coronabesmettingen.

Afgelast: Roda JC-Onder 14

Roda JC Onder 14-FC Twente/Heracles Academie Onder 14 is afgelast in verband met coronabesmettingen.

De Graafschap-Onder 15

Onder 15 reist zaterdag af naar Doetinchem voor het duel tegen De Graafschap. De formatie van trainer/coach Wouter Stronks liet vorige week zien over veerkracht te beschikken. De FC Twente/Heracles Academie knokte zich naar een 3-2 overwinning op de leeftijdsgenoten van Excelsior. Jesper Kerkdijk was met twee assists en een treffer bij alle drie de doelpunten betrokken. Toch was hij vooral tevreden over de teamprestatie. “We kwamen ongelukkig op een 0-1 achterstand door een penalty”, vertelt Jesper. “Maar we herpakten ons door snel de 1-1 te maken. Niet zomaar opgeven en blijven doorgaan is één van onze sterke punten.” Over zijn eigen optreden was hij ook te spreken. “Ik veroverde veel ballen en gaf goede passes.”

Met dit laatstgenoemde sterktepunt leidde Jesper zowel de 1-1 van Leart Bekolli als de 2-2 van Benjamin Nagel in. Bij de tweede gelijkmaker verplaatste de centrumverdediger de bal van achteruit naar de linkerhoek van het veld, waar Nagel fraai wist af te ronden met zijn linker. Een kwaliteit die een centrale verdediger past. Maar voor Jesper was in het hart van de defensie spelen niet zo lang geleden niet altijd gebruikelijk. “De trainer wil graag dat we ook op andere posities voetballen. Toen ik nog in Onder 13 speelde, stelde trainer Olivier (Amelink) me ook al wel eens op als centrale verdediger. Maar tijdens de onderlinge wedstrijden vorig seizoen en de start van dit seizoen speelde ik als ‘nummer zes’. Sinds twee maanden speel ik centraal achterin.”

Ook op die positie gaat het Jesper goed af. Waar de tweede aanvoerder wordt opgesteld, is voor hem niet leidend. “Ik heb een goede traptechniek, dus kan ik de bal van achteruit goed verplaatsen. Maar op het middenveld zou ik sterk kunnen zijn in het één keer raken van de bal en het geven van steekpasses.” Zaterdag staat de multifunctionele speler samen met zijn team voor weer een nieuwe uitdaging. In De Graafschap herinnert Jesper zich van de eerdere ontmoeting een fysieke ploeg, die veel de lange bal wilde spelen. “We hebben vandaag onze wedstrijdbespreking gehad. We hebben het even over de kwaliteiten van De Graafschap gehad. Maar zij zullen zich moeten aanpassen aan ons. We willen in een hoge intensiteit spelen.”

Het duel op Sportpark De Bezelhorst start om 12.30 uur.

Onder 16-FC Den Bosch

Onder 16 speelt zaterdag als enige team binnen de FC Twente/Heracles Academie een thuiswedstrijd. Het duel tegen FC Den Bosch gaat om 12.30 uur van start op het Trainingscentrum in Hengelo.

Foto’s: Justin Sangers en Ron de Vette