Afgelopen weekend kwamen er zes teams binnen de FC Twente/Heracles Academie in competitieverband. Met drie zeges was het een mooi voetbalweekend voor de onderbouw.

Onder 13 sleepte voor de eerste keer dit seizoen de volle buit binnen, Onder 14 versloeg FC Groningen en Onder 15 knokte zich goed terug tegen Excelsior.

Onder 12-FC Utrecht

De mannen van Onder 12 kwamen in de Twin Games in actie tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer/coach Thomas Tijhuis speelde meerdere blokjes op halve velden.

FC Groningen-Onder 13

Onder 13 behaalde zaterdag voor de eerste keer dit seizoen een overwinning. Met een eindstand van 1-3 nam de FC Twente/Heracles Academie de volle drie punten mee bij FC Groningen. Ilan Bosch, Pim van der Meer en Zaine Mourabiti tekenden voor de treffers.

Onder 14-FC Groningen

Onder 14 boekte zaterdag een 3-2 overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Groningen. “We waren de eerste helft de betere partij”, vertelt trainer/coach Sjoerd Overgoor. “We speelden veel op de helft van onze tegenstander, gaven direct druk op de bal en wilden met acties in de diepte richting het doel. We veroverden veel ballen, maar waren daarna onrustig in het maken van de juiste keuzes.”

De FC Twente/Heracles Academie zocht de kleedkamer halverwege op met een 0-2 voorsprong. Daar de oefenmeester ze dan ook vooral positieve feedback. “We hebben de jongens met beelden van Lorenzo (Müller, Coördinator Data & Analyse) laten zien wat ze vooral heel goed deden.

Na de pauze zou het team een zware uitdaging tegemoet gaan. FC Groningen kwam met twee doelpunten langszij. “FC Groningen ging anders druk zetten”, zegt Overgoor. “Daardoor werden wij slordig aan de bal. We namen nog weinig initiatief, maar hebben onze rug gerecht.” Ferry Oude Lashof zou met zijn treffer de eindstand van 3-2 op het scorebord zetten.”

Onder 15-Excelsior

Onder 15 won zaterdag met 3-2 van Excelsior. De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks moest met doelpunten van Leart Bekoli en Benjamin Nagel twee keer terugkomen van een achterstand. Man of the match Jesper Kerkdijk zou na eerder al twee assists te hebben gegeven het winnende doelpunt maken.

Onder 16-FC Volendam

Onder 16 heeft een punt overgehouden aan het duel tegen FC Volendam. De ploeg van trainer/coach Olivier Amelink kwam na rust op achterstand. Een door Dani Tijman benutte penalty bepaalde de eindstand van 1-1.

Onder 21-Feyenoord

Onder 21 is er zaterdag niet in geslaagd een resultaat te halen tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De FC Twente/Heracles Academie zat goed in de wedstrijd, maar wist de kansen niet te benutten. Na rode kaarten voor Max Bruns en Jahnoah Markelo liepen de Rotterdammers uit naar een 0-3 overwinning.

Komend weekend komen Onder 21 en Onder 18 in verband met de interlandperiode niet in actie. Onder 12, Onder 14 en Onder 15 gaan de punten mee terug proberen te nemen naar Hengelo. Onder 13 en Onder 16 treffen hun tegenstanders op het Trainingscentrum in Hengelo.