Na een van competitievoetbal vrije speelronde voor de onderbouw komen alle teams binnen de FC Twente/Heracles Academie dit weekend weer in actie. Onder 21 gaat de overwinning bij sc Heerenveen een goed vervolg proberen te geven in Den Haag, Onder 18 en Onder 13 komen in actie in Hengelo. Net als Onder 21 komen de overige teams in actie in uitwedstrijden.

In verband met de herfstvakantie speelden de teams in de onderbouw vorige week geen officiële wedstrijd. Onder 12, Onder 13 en Onder 15 waren vrij. Laatstgenoemde speelde op vrijdag een oefenwedstrijd tegen FC Emmen. De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks won het duel met een eindstand van maar liefst 4-5. Onder 14 werd in Kerkrade uitgeschakeld in het bekertoernooi.

ADO Den Haag-Onder 21

Onder 21 boekte vorige week een overtuigende overwinning bij sc Heerenveen. Door doelpunten van Lammert Roossien (2) en Jahnoah Markelo stond er op Sportpark Skoatterwâld een eindstand van 0-3 op het scorebord. Zaterdag gaat de ploeg van Mark Looms en Nicky Kuiper op bezoek in Den Haag. De thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van ADO eindigde eerder dit seizoen in de 0-0 brilstand. Het duel op Sportpark De Aftrap begint om 15.00 uur.

Onder 18-ADO Den Haag

Ook Onder 18 mag zaterdag aantreden tegen de club uit de Hofstad. De ploeg van Jord Roos is de laatste weken op stoom. Na meerdere overwinningen op rij in de competitie, oefenzeges tussendoor en de bekerwinst op AFC zal er met een goed gevoel naar de volgende uitdaging worden toegeleefd. De wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo begint om 13.00 uur.

De Graafschap-Onder 16

Onder 16 gaat zaterdag op bezoek bij de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Olivier Amelink met 0-2 van FC Utrecht. “We speelden in enkele weken tijd twee keer tegen FC Utrecht”, vertelt de trainer/coach. “Ik vond dat we vorige week beter stonden dan de wedstrijd daarvoor. We stonden lager op het veld, speelden compact bij elkaar en gaven minder weg. In de omschakeling hadden we de mogelijkheid enkele kansen te creëren. Maar we vertraagden in de eindfase van ons spel, waardoor het niet lukte echt door te drukken.”

De trainer/coach heeft vooral de sterke punten uit het duel mee willen nemen. “We hadden het middenveld ondanks een fysiek verschil in handen. FC Utrecht had meer balbezit, maar dat zegt mij niet alles. In kansverhouding waren we minimaal gelijkwaardig.” Ook de selectie heeft de knop om weten te zetten na de nederlaag van afgelopen weekend. “Ik ben erg tevreden over de houding”, zegt Olivier Amelink. “De jongens zijn ook deze week weer keihard bezig geweest zich te ontwikkelen.” De wedstrijd op Sportpark De Bezelhorst begint zaterdag om 15.00 uur.

FC Utrecht-Onder 15

De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks was vorige week vrij van een officiële wedstrijd, maar versloeg FC Emmen met 4-5 in een oefenwedstrijd. Zaterdag staat er voor Onder 15 een uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Het duel op Sportpark Zoudenbalch start om 12.30 uur.

FC Utrecht-Onder 14

Ook Onder 14 gaat op bezoek bij FC Utrecht. De ploeg van trainer/coach Sjoerd Overgoor kwam vorige week wel in actie, in het bekertoernooi. De leeftijdsgenoten van Roda JC bleken met 8-1 te sterk. Ook de week ervoor moest Onder 14 het hoofd buigen voor Roda JC: 1-4. De wedstrijd op Sportpark Zoudenbalch begint om 10.00 uur.

Onder 13-FC Utrecht

De ploeg van Daan Jalving speelt als derde team binnen de FC Twente/Heracles Academie tegen FC Utrecht, maar speelt deze wedstrijd ín Hengelo. Vorige week was Onder 13 vrij. De week daarvoor leken de eerste drie punten te worden binnengesleept, maar in bij Zeeburgia kreeg de FC Twente/Heracles Academie een bittere pil te verwerken. Thuis tegen FC Utrecht gaat Onder 13 wederom op jacht. De wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo begint om 11.00 uur.

AZ-Onder 12

Ook Onder 12 was vorige week vrij. De mannen van Thomas Tijhuis hielden de week daarvoor nog serieuze krachtmetingen met Ajax, Borussia Mönchengladbach en Hannover ’96. Zaterdag staat er een uitwedstrijd bij AZ op het programma. De Twin Games op het AFAS Trainingscomplex beginnen om 10.00 uur.

Foto’s: Justin Sangers