De trainersstaf voor het seizoen 2021/2022 lijkt compleet. De FC Twente/Heracles Academie heeft de verbintenis met Nicky Kuiper verlengd. Daarbij komt Sjoerd Overgoor de Academie aankomend seizoen versterken. 

Eerder legde de FC Twente/Heracles Academie Wouter Stronks en Jord Roos al vast voor aankomend seizoen, en werden de contracten van trainers Olivier Amelink, Jeffrey de Visscher, Daan Jalving, Thomas Tijhuis, Michel Veurink en Kevin Swarthoff verlengd. Mark Looms, Job ten Thije en Ellery Cairo beschikken over een doorlopende overeenkomst. Met contractverlenging voor Nicky Kuiper en de aanstelling van Sjoerd Overgoor lijkt de trainersstaf voor het seizoen 2020/2021 compleet. 

“We zijn blij dat we ook Nicky langer kunnen binden en dat we Sjoerd erbij kunnen halen”, zegt Dominique Scholten, Manager Academie. “Ze kennen de regio allebei goed en hebben ervaring in het betaalde voetbal. Dat laatste is geen vereiste of doel op zich, maar kan wel van toegevoegde waarde zijn.”

Nicky Kuiper

Nicky Kuiper begon zijn loopbaan als trainer/coach in 2019/2020, bij Onder 16 van de toenmalige FC Twente Voetbalacademie. De voormalig linksback van de club uit Enschede heeft deze leeftijdsgroep ook dit seizoen onder zijn hoede. “De bovenbouw ligt me goed omdat teamontwikkeling en de ontwikkeling van het individu in deze leeftijdsfase samenkomen”, zegt Nicky Kuiper. “Het is erg mooi de jongens iedere dag te mogen begeleiden in hun ontwikkeling. Maar voetbal gaat ook om het  winnen van wedstrijden, als team.” Nicky Kuiper heeft ook zijn eigen ambities. Vorige week werd zijn toelating voor de cursus UEFA A nog definitief gemaakt. “Ik wil voor mijn veertigste hoofdtrainer zijn van een ploeg in de Eredivisie. De FC Twente/Heracles Academie is ook voor trainer/coaches een fantastische plek om te ontwikkelen.” 

“Nicky is een erg ambitieuze en leergierige trainer/coach”, zegt Iddo Roscher, Hoofd Ontwikkeling & Prestatie. “Hij werkt hard en maakt een mooie ontwikkeling door. We verwachten dat hij nog genoeg doorgroeimogelijkheden heeft. Dat hij ook gaat deelnemen aan UEFA A cursus gaat dat proces versnellen.”

Sjoerd Overgoor

Sjoerd Overgoor komt de FC Twente/Heracles Academie aankomend seizoen versterken. De voormalig speler van onder andere De Graafschap, Go Ahead Eagles en Top Oss zou eigenlijk aan het einde van dit seizoen stoppen, maar zette vanwege een knieblessure een punt achter zijn carrière als profvoetballer. “Omdat ik mijn carrière zou beëindigen, voerde ik eerder al gesprekken met Dominique Scholten en Iddo Roscher”, zegt Sjoerd Overgoor. “De visie die zij uitspraken gaf me een heel positief gevoel. Bij de Academie staat de ontwikkeling van de mens voorop. Als de mens zich goed ontwikkelt, doet de voetballer dat ook. Ik heb mensenkennis en kan me goed verplaatsen, daarmee kan ik daar een bijdrage aan leveren.” Sjoerd Overgoor is in het bezit van de diploma’s UEFA B en UEFA C. Hij assisteerde eerder al twee dagen per week bij trainingen van de jeugdopleiding bij de Graafschap. “Ik heb er erg veel zin in. Het is tijd voor een nieuwe carrière.”

“In een eerder stadium zijn we al in gesprek geraakt met Sjoerd”, zegt Iddo Roscher. “Hij wil het trainersvak verder gaan ontdekken en zichzelf door ontwikkelen. We verwachten dat Sjoerd een goede bijdrage gaat hebben in de ontwikkeling van onze jeugdspelers.”

Foto: Top Oss