De FC Twente/Heracles Academie heeft de verbintenissen met Thomas Tijhuis en Daan Jalving verlengd. Naast zijn rol als trainer/coach bij Onder 12 bekleedt Thomas Tijhuis sinds dit seizoen de functie van stagecoördinator, voor de leeftijdscategorie Onder 11. Daan Jalving is naast trainer/coach bij Onder 13 ook studiecoördinator. 

De samenstelling van de trainersstaf voor het seizoen 2021/2022 krijgt steeds verder vorm. Eerder werden Wouter Stronks, Jord Roos en Matthijs Blijham al vastgelegd. Na contractverlengingen voor Olivier Amelink, Jeffrey de Visscher, Kevin Swarthoff, Michel Veurink en Lorenzo Müller binden ook Thomas Tijhuis en Daan Jalving zich langer aan de FC Twente/Heracles Academie. “Daan en Thomas hebben een belangrijke bijdrage in het uitdragen van onze visie”, zegt Dominique Scholten, Manager Academie. “Daarbij ontwikkelen ze zich goed en zijn ze enorm betrokken bij anderen binnen de Academie. We zijn blij dat we ze langer aan ons mogen binden.”

Daan en Thomas hebben een belangrijke bijdrage in het uitdragen van onze visie

Dominique Scholten, Manager Academie

Thomas Tijhuis 

Thomas Tijhuis begon in 2017 als assistent-trainer bij de voormalige FC Twente Voetbalacademie. Hier werd hij later trainer/coach bij Onder 11, waarna de oefenmeester met dezelfde lichting spelers mee zou gaan naar Onder 12. “Het bieden van begeleiding in deze leeftijdscategorie bevalt me erg goed”, zegt Thomas Tijhuis. “Spelers ontwikkelen zich in deze leeftijdsfase ontzettend snel, het is mooi om in korte tijd zulke enorme stappen te kunnen zetten. Ik zie de jongens nog steeds wekelijks vooruitgang boeken. Ze zijn enorm leergierig en gedreven. Met alles dat je ze als trainer/coach aanreikt willen ze direct aan de slag.” 

Sinds dit seizoen is Thomas Tijhuis ook Coördinator Stagetraject. Samen met Daan Jalving begeleidt hij gedurende het voetbalseizoen de spelers in de leeftijdscategorie Onder 11. “We zijn het seizoen gestart met veertig spelers”, zegt Thomas Tijhuis. “Zo wordt de nieuwe Onder 12 gevormd, waarmee we met ongeveer twintig spelers aan het seizoen 2021/2022 willen gaan beginnen. Naast dat de voetballers actief blijven bij hun amateurclub, volgen ze een trainingsstage bij de FC Twente/Heracles Academie. Zo kunnen ze wennen aan het tempo en de intensiteit.”  

Iddo Roscher, Hoofd Ontwikkeling & Prestatie: “Het vastleggen van Thomas zorgt voor continuïteit en kwaliteit van de jongste leeftijdsgroep binnen de Academie en de instroomgroep daaronder.”

Daan Jalving 

Daan Jalving is sinds het seizoen 2018/2019 actief in Hengelo. Hier begon hij als assistent-trainer bij Onder 13 en Onder 15. Na trainer/coach te zijn geweest bij Onder 12 is de oefenmeester sinds dit seizoen verantwoordelijk voor Onder 13. “Ik mag wekelijks bezig zijn met mooiste dat er is, namelijk spelers helpen in hun ontwikkeling”, zegt Daan Jalving. “Onder 13 is een gemotiveerde groep, de jongens hebben echt doelen en dromen. Ze hebben daar alles voor over en willen het maximale eruit zien te halen. Ik krijg er ontzettend veel energie van daar een bijdrage aan te mogen leveren.” 

Sinds dit seizoen bekleedt Daan Jalving naast zijn rol als trainer/coach ook de functie van Coördinator Studie. Hierin is hij de schakel tussen de Academie en verschillende scholen waar spelers onderwijs volgen. “De persoon en de mens staan binnen de Academie centraal”, zegt Daan Jalving. “We willen graag op de hoogte blijven van hoe het met spelers gaat, dus ook op school. We voeren regelmatig gesprekken met verschillende betrokkenen. Ik probeer de verbinding te zijn. Ik kijk wat er speelt en communiceer dat naar de trainer/coaches. Maar andersom communiceer ik ook naar de scholen. Het is mooi op die manier een bijdrage te kunnen leveren in de ontwikkeling van de spelers.”

“Daan is een jonge trainer die voor zijn leeftijd al erg veel ervaring heeft”, zegt Iddo Roscher, Hoofd Ontwikkeling & Prestatie. “Niet alleen talentvol, maar ook gedreven en volop bezig met zijn eigen ontwikkeling. Dat past volledig in de cultuur binnen de Academie.”

Foto’s: Justin Sangers