Dit weekend komen alle teams binnen de FC Twente/Heracles Academie weer in actie in competitieverband. Op het Trainingscentrum in Hengelo worden vier thuiswedstrijden gespeeld.

Onder 21 en Onder 18 zullen de competitie weer hervatten na een weekend vrij te zijn geweest van een officiële wedstrijd. In verband met de interlandperiode speelden de twee oudste teams binnen de FC Twente/Heracles Academie vorige week een oefenwedstrijd. Met Onder 12, Onder 14, Onder 15 en Onder 21 komen er vier teams in actie in eigen huis. Onder 13, Onder 16 en Onder 18 gaan proberen de punten mee terug te nemen naar Hengelo.

Onder 21-FC Groningen

Onder 21 speelt dit weekend thuis tegen FC Groningen. De ploeg van trainer/coaches Mark Looms en Nicky Kuiper speelde vorige week geen competitiewedstrijd, maar werkte een oefenwedstrijd af op vrijdag. Er werd met 1-5 verloren van de leeftijdsgenoten van Vitesse. “Je verliest nooit graag”, vertelt Mark Looms. “Maar we hebben ook uit die wedstrijd de goede momenten meegenomen. We hebben het de eerste dertig minuten, met name aan de bal, goed gedaan. We wisten elkaar goed te vinden in de eerste fase van de opbouw. Dat zakte na een half uur spelen weg. We hadden moeite in de laatste fase van ons spel, waarin we niet het vermogen hadden de bal open aan te nemen op het middenveld en de bal achter de laatste linie van Vitesse te krijgen. Tegen FC Groningen hebben we weer een mogelijkheid ons daarin verder te ontwikkelen.”

Mark Looms beseft zich dat de wedstrijd tegen de ploeg uit het noorden geen gemakkelijke opgave zal worden. “FC Groningen is een goede ploeg, met dynamische spelers die makkelijk vanuit het middenveld voetballen. Ze doen niet voor niets aardig mee in de bovenste regionen. We kunnen onze borst nat maken. Maar dat vinden we alleen maar mooi.” De wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo begint om 15.15 uur.

Vitesse-Onder 18

Onder 18 gaat op bezoek in Arnhem. De ploeg van trainer/coach Jord Roos zal een goed gevoel hebben overgehouden aan de afgelopen twee weken, waarin in Den Haag de eerste drie punten werden gepakt en Feyenoord in een oefenduel werd verslagen. De wedstrijd op Sportcentrum Papendal begint om 12.00 uur.

FC Volendam-Onder 16

Onder 16 treft de leeftijdsgenoten van FC Volendam. De ploeg van trainer/coach Olivier Amelink gaat in het vissersdorp weer op jacht naar drie punten, na vorige weke een punt te hebben overgehouden aan het thuisduel tegen De Graafschap. De wedstrijd in het Kras Stadion begint om 14.30 uur.

Onder 15-De Graafschap

Ook Onder 15 gaat weer op jacht naar drie punten, na afgelopen zondag een punt te hebben meegenomen bij Excelsior. De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks begon sterk aan de wedstrijd. Lukt dat zaterdag weer? De wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo begint om 15.15 uur.

Onder 14-Roda JC

Net als Onder 16 en Onder 15 speelde Onder 14 vorige week gelijk met 1-1. Uit bij FC Groningen herpakte de ploeg van Sjoerd Overgoor zich na een minder goede start. Zaterdag komt Roda JC op bezoek. De wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo begint om 12.30 uur.

Zeeburgia-Onder 13

Onder 13 gaat op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Zeeburgia. De ploeg van trainer/coach Daan Jalving is nog op jacht naar de eerste drie punten. Vorige week werd er, ondanks bij vlagen goed voetbal te hebben gespeeld, met 0-1 verloren van FC Groningen. De wedstrijd op Sportpark Middenmeer begint om 10.00 uur.

Onder 12 in actie in Twin Games

Onder 12 kwam vorige week in actie op de RWE Stockhausen Junior Cup. De ploeg van trainer/coach Thomas Tijhuis ontvangt zaterdag Ajax, maar in toernooivorm ook Borussia Mönchengladbach en Hannover ’96. De Twin Games op het Trainingscentrum in Hengelo vinden plaats tussen 11.00 en 14.00 uur.

Foto’s: Justin Sangers